Geef mijn portie maar aan Vicky

 

Ñ

Omdat ik vandaag geen zin had in mijn buikspieroefeningen van the 30 days challenge, maar mijn “drillinstructor” niet wilde teleurstellen, heb ik gefietst. Het doel was mijn liefdesbrief te posten voordat mijn lief vanavond laat thuis komt van zijn werk. Je kent mij; ik verover zijn hart graag keer op keer. Deze keer in combinatie met veertig minuten fietsen in hoog tempo, een liter water en een avondzonnetje. Die challenge betekent trouwens dat een bergje malle meiden een foto maakt van hun buik. Vervolgens dertig dagen, met soms een rustdag, op de grond gaan liggen planken en crunchen en daarna kijken of er verschil te zien is tussen “voor en na”.
In mijn buik zat nooit een baby en ik deed kaarsrecht veertien jaar lang aan jazzballet. Tot voor kort fietste ik dagelijks en maakte ik, elf jaar lang, vier wandelingen per dag. Mijn buik is zo plat als mijn borsten dus die challenge slaat voor mij natuurlijk helemaal nergens op. Ik wilde gewoon mijn buikfoto laten zien! Zoals je weet is mijn beste vriend dood en wandel ik niet meer. En geloof mij, in het park wandelen zonder hond is net zo kansloos als buikspieren trainen en wijn blijven drinken! Toch heeft die gekke challenge, naast teambuilding (die malle meiden zijn collega’s), een functie gekregen.
Sinds enkele weken kijk ik vanuit mijn wierrookkantoor uit op een ijzeren tuinhek met daarvoor een grasveld en daarachter een hond met zijn baas. Een herderpup welteverstaan. Zie voor je een blonde pluizenbol met zwarte snoet. Het is de mooiste pup die ik ooit heb gezien! Sorry Hend. Wij allen op kantoor genieten van het uitzicht op deze meneer en zijn pup. Hoe sterk hun band is vanaf dag één en hoe de pup groeit, zijn baas in rolstoel geniet en voor het dier zorgt. Hoe het dier wordt gezien door zijn baas en andersom.

Iedere treurwilg die schreeuwt naar zijn hond, aan riemen rukt of denkt dat een hond geen roedeldier is, hem in een hoek legt en er niet naar omkijkt of niet weet hoeveel affectie een hond nodig heeft, zou één dag in zijn of haar leven naar deze twee moeten kijken. Of gewoon geen hond moeten kopen, dat kan natuurlijk ook.
Met een liefdesbrief in mijn fietstas, weer eens iets anders dan een “poem in my pocket”, op weg naar het huis van lover, maakte mijn hart een sprongetje. Yes! Eindelijk zag ik (de vrouw van) baas lopen met de pup! Ik had mij voorgenomen dat, wanneer die gelegenheid zich voor zou doen, ik meneer of mevrouw “in het echt” wilde vertellen hoeveel vreugde het mij en mijn collega’s brengt die twee te zien! Ik hoefde niet uit te leggen dat ik hen echt niet aan het bespieden ben. De dame was verlegen en verrast… Om vervolgens honderduit en vol trots te praten over haar prachtige pup en echtgenoot! Hij vond mij totaal onbelangrijk en was gefocust op zijn bazin, zoals het hoort. Wel rook hij opvallend lang aan de linker fietstas met daarin mijn liefdesbrief. “Ik wist het jongen, jij kunt liefde ruiken…net als ik!”
Wanneer ik geen zin heb in een lange dag zonder Hend, dan moet ik van mijzelf een daad stellen. Ook al denk ik: “geef mijn portie maar aan Vicky, ik blijf in bed en ik verzet. Ik sluit mijn kantoorgordijntjes”…“Anne, wanneer je iets wil veranderen, dan moet je een daad stellen” zei mijn oma vroeger altijd. Ik denk vaak aan haar uitspraak, te overwinnen door in actie te komen.
Vanaf vandaag geef ik mijn portie aan Vicky, bedacht door een autocorrector. Vicky betekent “overwinnaar- veroveraar”. Ik open mijn kantoorgordijntjes om te genieten van baas en zijn mooie pup en merk hoe zij mijn hart veroveren! De buikspierenchallenge brings the action. Ik ben weer in beweging!Op de foto’s zie ik mooie blubberbuiken van moeders en hun geluk. Dankjewel drillende instructor!

Ik fietste na mijn pop-up-visit aan mevrouw en pup verder als op wolkjes. Een daad stellen voelde vandaag wel erg lekker!
De mevrouw riep mij nog na: “prettig weekend en ook fijne pinksterdagen!” Wat de fuck dat ook mogen betekenen, de mijne zijn gezegend.

 

One thought on “Geef mijn portie maar aan Vicky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s