Annewanne

dog6

Ik wil met een Anne-quote op Rumag, in Rumag, bij Rumag! Ken je die gekjes met hun witte teksten op een zwarte achtergrond? Zelf bedacht of gekregen samen girl talk delen en in je broek pissen. Zij maken alles hip en hun eigenzinnige “fuckelijk lekker” lijkt op mijn “onbefucktable”. Ik vind ze geweldig, al die meiden! Ik smul van de absurd grove teksten die iedereen denkt en vindt, maar die bijna niemand hardop uitspreekt. Ze zijn lekker, maar niet handig op facebook in verband met je werkgever. Onlangs heb ik even met één van die meiden gemaild. In mijn gedachten zijn het wereldsterren dus ik had niet bedacht dat dit mogelijk was! En van de drie quotes, die ik vandaag durfde te plaatsen (kan ook gewoon!) op Rumag hun facebook, werden er twee direct geliked én daarna direct verwijderd… T*fus wat was dat spannend! Ik gok op verkeerde interpretatie van hun kant, of een stomme quote mijnerzijds. Of weet ik veel. Het lijkt me heimelijk heerlijk mijn zwarte kant te schenken aan Rumag. Ik zal het anoniem doen. Mijn zieke hersenspinsels, liefde, licht en ellende schenk ik aan Rumag. Je gaat vanzelf schelden als je aan ze denkt. Lekker man. Maar ook zij zijn zacht van binnen en waardeloze suckers voor de liefde. Anne…aangenaam kennis te maken. Dat er meer dan 100.000 likers voor me zijn, met gekke woorden en zinnen in de aanbieding, deert mij niets. F*ck mijn ganse bucketlist. I wanna be a Rumag-girl!

Of Rumag-tante…dat lijkt mij eerder haalbaar en best acceptabel. Rumag heeft namelijk een hoog “Anne-Floor-Claire-Carlijn –gehalte”. Fancy hockeymeisjes van rond de 20-25 jaar. Ze zijn bloedmooi en eigenzinnig. Veelal lang, stijl, glanzend haar (maar natuurlijk geen stijltang nodig) met op dat mooie hoofd een pet. Oh ja, ik wil ook zo’n pet met quote by the way. Liefst een Anne quote, en ik weet nog niet welke, maar ik wil zo’n pet.

Ik dronk vroeger nooit. Ik ben nooit dronken, stoned of stout geweest! Rumag- girls daarin tegen hoeven geen cent mee te nemen richting stadje in het weekend. Zij kunnen, naar eigen zeggen, dronken worden zonder één euro op zak. Dat is toch geweldig! Ik geniet plaatsvervangend! Wat een lol. Dronken bulderen om die loosers van exen en de volgende Rumag-quote is geboren. Persoonlijk weet ik dat er niets gebeurt wanneer ik met mijn ouwe kop een café enter dus ik ga zoiets ook nog niet misschien proberen. Mijn uitstraling “blijf uit mijn aura” helpt hierbij natuurlijk ook geen f*ck om maar even in Rumag- termen te blijven. Die Rumag- girls flikken het en doen wat ik nu pas doe, namelijk waar ik zin in heb. Maar dat al op hun 20ste….. HULDE!

anne quote

Ze doen mij denken aan een festival onlangs in Amsterdam. Op een oud industrieterrein aan het water, tussen de tenten, eetkraampjes, hippiebussen, hijskranen, veel leuke technomuziekliefhebbers en blije types. Er waren opvallend veel Rumagjes aanwezig. Short pants, knotjes, kettingen, zonnebrillen, gympies, rode lipstick. De armpjes in de lucht en slanke benen, zonder deukjes, op de grond. Ik loop daar dan heerlijk anoniem, met een T-Shirt op mijn hoofd geknoopt en mijn “lekker- op- de- bank- schapenvest” aan, van de wereld en mijn lover te genieten. Maar achteraf gezien voelde ik mij wel een enorme Rumag- tante.

Ik liep er, als een moeder-overste, die kids te voorzien van water. Het leek een soort ruilhandel. Hopla, daar moest een colaatje in, de volgende kreeg een lolly in haar hoofd van tante Anne (“Oh super. Dank u mevrouw, echt bedankt”) Dan weer een die wilde even knuffelen en weer een andere girl gooide ik een zwart- wit- bal toe. Want dat in de lucht kauwen staat echt heel gek boven je kekke naveltruitje en later op je facebook. Dus mond dicht, zuigen en dansen.

Een jongeman, geknield voor mij, vertelde ik dat ik hem ook echt prachtig vond. Maar dat hij mijn zoon had kunnen zijn (er zijn dus ook Rumag-boys) en dat hij de plant uit de Reggaetent nu echt terug moest geven aan de organisatie. Dat even verderop zo’n blonde Rumag- beauty met mijn lover stond te dansen vond ik prachtig. Ja, peace love en je vader heeft die pillen betaald. Ik begrijp het schat. De jeugd van tegenwoordig…

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat ik waarschijnlijk nooit een Rumag- girl zal worden maar ik voel meer liefde dan ooit voor tante Anne. Onlangs heb ik LINDA. gemaild (Zonder achternaam succes hebben is toch waanzinnig!) en geschreven. Zij heeft een bladzijde in haar magazine en die wil ik. Ik wil voor één keer, de hele “Stom pagina”. Ik zie voor mij hoe ik op mijn tafel zit, met tijd, een wijntje en een tosti…Intens gelukkig eet ik uren lang m&m’s op kleur met een lege, witte, onbetaalbare bladzijde voor mijn neus and….it’s…..all….mine….Ik heb geen vader die zo’n bladzijde kan betalen. Sterker nog, ik heb helemaal geen vader (in het Engels klinkt dit beter). En toch….op mijn bucketlist, sinds enige tijd en in mijn fantasie reeds sinds het blad bestaat, ambieer ik, voordat ik dood ga…die ene pagina ondertekend door “Anne”. Mooi he?

Bovenstaand hoeft niet onderzocht te worden, want daarna komt uiteraard direct de (faal)angst dat ik de bladzijde krijg en die dag niets stom vind. F*ck!

what if

Ooit stuurde ik mevrouw Santing een kort facebookbericht, jaren geleden. Om haar te vertellen dat ik haar lied “Inspiratie” zo mooi vind, vanaf vroeger tot en met vandaag. Dat was alles wat ik wilde zeggen en een kort berichtje terug was voldoende en bijzonder.

Oh ja, er is ook een meneer die ik ooit zag, via via op facebook. Ik ken hem niet, nooit ontmoet of gesproken. De mevrouw, die mijn blogs niet te volgen en onsamenhangend vindt, heeft nu een punt. Hij heeft duizenden vrienden en kent mij ook niet. Ik kijk af en toe alleen even hoe het met zijn profiel gaat. Gevalletje bucketlist 2.0 deze meneer. Ik zou graag een keer een uurtje in zijn aura zitten. Het liefst ergens op een berg en god mag weten waarom. But he’s on my list! Wat mij betreft zwijgen wij op die zachte warme herfstdag daar boven op die berg. Laatst, vet toevallig, stond hij plotseling voor mijn neus ergens. De man zag de lucht naast mij, maar ik zag hem wel degelijk voor een moment van heel dichtbij. Wat heerlijk dat mensen mijlenver van je vandaan zo’n inspiratie kunnen zijn.

Dit blog heeft verder geen clou hoor en dat mag je stom vinden. Email ik de ladies van Rumag ondertussen even mijn fucketlist.

enter (2)

Advertisements

3 thoughts on “Annewanne

  1. Lieve Anne,

    Wat heb ik genoten van je blog. Hulde! Echter ben ik geen hockeymeisje, ookal kom ik wel uit een hockeygemeente (verschrikkelijk). Ik ga elk weekend uit en kom (vaker dan) regelmatig dronken thuis, maar helaas ook altijd blut. Ik heb inderdaad geen stijltang nodig, maar zodra ik mijn haar wil krullen, blijft dit na uren werk vaak maar eventjes zitten. Maar dat is allemaal niet erg, want wij RUMAGIRLS zijn real. We maken fouten, vergeten het weer zo snel mogelijk en genieten van het leven. Just like you!

    Vergeet je me niet te mailen?;)

    Kisses,
    Claire. | RUMAG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s